Belgische rondetalent gaat geluk beproeven aan de zijde van Tom Dumoulin: "Ik had nood aan verandering"

Redactie
| 2 reacties
Belgische rondetalent gaat geluk beproeven aan de zijde van Tom Dumoulin: "Ik had nood aan verandering"
Foto: © photonews

Hij stond bekend als het grootste rondetalent van ons land, maar de afgelopen drie seizoenen lukte het bij Lotto Soudal moeilijk voor Louis Vervaeke. De 24-jarige klimmer hoopt bij Team Sunweb zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"Ik had nood aan verandering", legt Vervaeke uit in Het Nieuwsblad. "De manier van werken staat mij hier wel aan. Ik heb hier een persoonlijke trainer, een persoonlijke coach en een voedingsadviseur. Zo'n nauwe omkadering was bij Lotto-Soudal niet aanwezig, en dat heb ik misschien wel nodig."

Giro

Vervaeke opent in de Ronde van Algarve. Daarna volgen Parijs-Nice, de Ronde van Romandië en daarna de Ronde van Italië, waar Tom Dumoulin zijn titel verdedigt. "Ik zal er proberen om Dumoulin bergop zo goed als mogelijk bij te staan om het roze te winnen."

"Het klikt tussen Tom en mij. Op de eerste stage deelden we al de kamer. Het eerste seizoensdeel zal ik vooral in dienst rijden. In het najaar mag ik dan mijn eigen kans gaan in een wedstrijd als de Ronde van Turkije", besluit Vervaeke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties