Tim Wellens legt uit waar het in 2017 misliep voor Lotto-Soudal

Redactie
| 0 reacties
Tim Wellens legt uit waar het in 2017 misliep voor Lotto-Soudal
Foto: © photonews

Voor Lotto-Soudal was 2017 een jaar met hoogte- en dieptepunten. In de klassiekers stak het tegen voor de Belgische WorldTour-formatie, maar dat werd goedgemaakt met een sterke Vuelta. Ook Tim Wellens weet dat het geen superseizoen was.

Wellens zelf was één van de lichtpunten van de ploeg. "Op de jongste trainingsstage zijn we met z’n allen tot de conclusie gekomen dat 2017 niet een superjaar voor ons was", aldus Wellens in gesprek met Wielerflits.nl. "Het was geen rampseizoen, maar we hebben de doelstellingen niet gehaald."

Waalse en Vlaamse klassiekers

"De grote dieptepunten waren de Vlaamse en Waalse klassiekers. Daar hebben we jammer genoeg niet de resultaten geboekt die we vooraf gehoopt hadden."

Wellens moest net als in 2015 opgeven in de Tour de France. Toch is hij 'content' over zijn jaar. "Over mijn eigen seizoen ben ik tevreden. Ik boekte zeven overwinningen, waar een paar heel mooie bij zitten. De Tour of Guangxi was de vierde WorldTour-rittenkoers die ik in mijn carrière kon winnen, iets dat ik zeer mooi vind", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties