Bakelants deelt flinke sneer uit: "Ik snap eigenlijk niet dat wij die een deel van ons loon geven"

Redactie
| 8 reacties
Bakelants deelt flinke sneer uit: "Ik snap eigenlijk niet dat wij die een deel van ons loon geven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgen Jan Bakelants en Laurens De Plus kwamen in de Ronde van Lombardije van 2017 zwaar ten val. Beide renners liepen zware blessures op, maar al bij al had het nog veel erger kunnen zijn. Bakelants is niet te spreken over de veiligheid van de renners.

Bakelants diende een klacht in, maar wist dat dat tot niks zou leiden. "Een klacht indienen maakt niets uit, het is altijd de schuld van de renner", stelt Bakelants in HNB. "De organisatie is duidelijk zeer nalatig geweest. Het parcours was onveilig. Ze hadden op z'n minst een signaalgever of een vangnet kunnen plaatsen. Zulke blinde vlekken op een parcours, dat is toch niet meer van deze tijd?"

Er is een rennersvakbond in het wielrennen, maar dat stelt volgens Bakelants weinig voor. "Die mannen doen niets. Ik snap eigenlijk niet dat wij die een deel van ons loon geven", klinkt het scherp. Ook De Plus is akkoord. "Ik heb die mannen ook niet gehoord. Wel als het gaat om remschijven, die zogezegd gevaarlijk zijn. Terwijl die nieuwe versies zo bot zijn als wat. Superveilig."

'Geen eensgezindheid'

"Ze voeren discussies over pietluttigheden om de aandacht af te leiden van de echte problemen", vervolgt Bakelants. "Er is binnen het peloton ook geen eensgezindheid. Als ik zeg dat die afdaling levensgevaarlijk was, gaan er honderden coureurs zeggen dat het niet waar is en dat ik moet zwijgen", besluit Bakelants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties