Jurgen Mettepenningen legt uit wat hij volgend seizoen met Europees kampioen Eli Iserbyt van plan is

Redactie
| 11 reacties
Jurgen Mettepenningen legt uit wat hij volgend seizoen met Europees kampioen Eli Iserbyt van plan is
Foto: © photonews

Ondanks een moeilijk veldritseizoen ziet Jurgen Mettepenningen (Marlux-Bingoal) de toekomst allesbehalve somber in. Met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt heeft hij ook twee grote talenten in zijn ploeg.

De twee West-Vlamingen worden de mannen van de toekomst bij Marlux-Bingoal. "Van der Poel en Van Aert gaan niet een hele carrière in de cross blijven. Voor de toekomst zitten we goed", opent Mettepenningen in HLN. "Michael Vanthourenhout moet mentaal nog sterker worden. Dat zal de komende jaren wel veranderen. In hem geloof ik wel."

Bij Iserbyt is er zeker op fysiek vlak nog werk. "Fysiek is hij nog niet zo sterk als Van der Poel en Van Aert. Zijn programma zal komende winter niet veel anders zijn dan deze winter. Bij de beloften kan hij zijn voet naast Tom Pidcock zetten."

Iserbyt bij beloften

En ook volgend seizoen zal Iserbyt nog niet voltijds bij de profs aan de slag gaan. "Hij is een toptalent dat we moeten koesteren. Daarom laat ik hem volgend seizoen ook nog bij de beloften koersen. Dat houdt zijn winnaarsmentaliteit scherp", besluit de teammanager van Marlux-Bingoal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties