Nieuwe aanwinst Matteo Trentin meteen out in 2018: "Bedankt voor de hulp, Philippe Gilbert"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Nieuwe aanwinst Matteo Trentin meteen out in 2018: "Bedankt voor de hulp, Philippe Gilbert"
Foto: Photonews

Voor de Italiaan Matteo Trentin is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De kersverse aanwinst van het Australische Mitchelton-Scott kwam zaterdag ten val op training en brak daarbij een rib. Hij moet zeker tien dagen rusten.

Na zijn valpartij ging Trentin naar het ziekenhuis in Monaco. Het verdict was een gebroken rib en enkele kleinere blessures. "Ik kwam ten val in een afdaling en reed tegen een stenen muur", vertelt Trentin. "Toen ik zag dat het ging, besliste ik om met de fiets naar huis te rijden. Maar ik merkte meteen dat er iets mis was omdat ik moeilijk kon ademen."

"Ik moet rusten en kan momenteel niet veel doen door de pijn"

"Mijn vriendin heeft me opgepikt en is met mij naar het ziekenhuis in Monaco gereden. Ik moet rusten en kan momenteel niet veel doen door de pijn", zegt de Italiaan, die ook nog zijn ex-ploegmaat dankbaar was. "Ik moet Philippe GIlbert en Amaël Moinard bedanken. Zij waren samen met mij aan het trainen en boden mij hulp."

Ook teamdokter Robbart van Linschoten (Mitchelton-Scott) liet zich uit over de blessure. "Matteo brak zijn vijfde rechterrib bij een val op training", klinkt het. "Hij zal zeker tien dagen moeten rusten voor hij de trainingen kan hervatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties