Twee grote doelen voor Philippe Gilbert in 2018: "Ik zeg niet dat ik zal stoppen als ik die twee koersen gewonnen heb"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Twee grote doelen voor Philippe Gilbert in 2018: "Ik zeg niet dat ik zal stoppen als ik die twee koersen gewonnen heb"

Tijdens de ploegvoorstelling van Quick-Step Floors op dinsdag waren heel wat ogen op Philippe Gilbert gericht. De Waalse renner wil in 2018 wat graag Milaan-Samremo én Parijs-Roubaix winnen, zodat hij de derde renner wordt die de vijf Monumenten op zijn palmares heeft staan.

"Ik eindigde in Sanremo al twee keer op het podium. Dat wordt een belangrijke dag voor mij", opent Gilbert bij Sporza. "En naar Roubaix trek ik voor het eerst met ambitie. In 2007 heb ik die koers bij FDJ al eens gereden, maar dat was gewoon om te testen."

"Iedereen zegt dat je Milaan-Sanremo moeilijk kunt winnen, maar Eddy Merckx heeft het 7 keer gedaan"

Eerst wacht natuurlijk Milaan-Sanremo. "Iedereen zegt dat je die koers moeilijk kunt winnen, maar Eddy Merckx heeft het 7 keer gedaan. Blijkbaar is het niet zo moeilijk, maar voor mij wel. Ik zal het dus zeker proberen. Maar ik wil altijd top zijn en ik wil winnen als ik kan winnen, zeker in de grote koersen. Ik doe mijn best en ik probeer ook altijd een voorbeeld te zijn voor de jongeren. Dat begint met goesting op training en motivatie in de koers."

Afscheid in schoonheid?

Houdt Gilbert het dan voor bekeken als hij de twee resterende Monumenten kan winnen? "Geen idee. Ik ben nog jong in mijn hoofd en ik heb mooie doelen. Ik zeg niet dat ik zal stoppen als ik die twee koersen gewonnen heb", klinkt het. "Dit blijft een mooie sport. Ik doe het supergraag. Waarom zou ik dan stoppen? Maar ik zal nu ook niet zo lang blijven rijden als Rebellin, want dat is extreem", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties