Wanty-Groupe Gobert-speerpunt mag opnieuw naar de Tour: "Wil nog beter doen in 2018"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wanty-Groupe Gobert-speerpunt mag opnieuw naar de Tour: "Wil nog beter doen in 2018"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert mag voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Een unieke kans voor jonge thuisrijder Guillaume Martin om zich te laten zien.

"Ik was niet echt ongerust over de Tour-selectie", aldus Martin bij zijn team. "Heel de ploeg was optimistisch, maar toch brengt deze bevestiging voldoening en rust met het oog op de toekomst en het werk dat nu voor de deur staat. De organisatie heeft ingezien dat de ploegen op tijd verwittigd moet worden. Het is nu aan ons om belangrijke punten bij te werken, zoals het tijdrijden en het kasseiwerk."

De ploeg is ook geselecteerd voor de Dauphiné en dat komt handig uit. "In dat opzicht is de selectie voor het Criterium du Dauphiné belangrijk. Het is de kleine Tour de France, dus het is cruciaal om er aanwezig te zijn. In de Dauphiné zal ik niet in topvorm zijn, maar het is een goed referentiepunt. Een interessante generale repetitie om bepaalde parcoursen in te oefenen en sterker te worden met het oog op de Tour."

'Nog beter doen'

Vorig jaar werd Martin knap 23e bij zijn Tour-debuut. "Nadat ik in 2017 als 23ste eindigde heb ik de ambitie om in 2018 beter te doen. Maar ik ben nog niet zeker of ik me voor 100% zal concentreren op het algemene klassement. Misschien zoek ik meer vrijheid op om een etappezege te kunnen najagen. Op die manier kan ik ook iets groots laten zien", besluit de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties