Michael Vanthourenhout blikt vooruit naar BK in Koksijde: "Ik zie slechts één manier om Van Aert te kloppen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Michael Vanthourenhout blikt vooruit naar BK in Koksijde: "Ik zie slechts één manier om Van Aert te kloppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout is één van de kanshebbers om zondag op het podium te eindigen op het BK. De West-Vlaming weet dat Wout Van Aert in Koksijde dé te kloppen man is.

"Wout is zondag de topfavoriet", zegt Vanthourenhout zonder enige twijfel. "Het zal enorm moeilijk zijn om hem te kloppen. Ik zie slechts één kans: als hij een slechte start kent Telenet-Fidea of wij (Marlux-Bingoal, red.) het ploegenspel kunnen uitspelen. Maar anders zal het heel moeilijk worden om hem te kloppen."

Toon Aerts en Laurens Sweeck worden gezien als de twee grootste uitdagers van de wereldkampioen. "Ik denk dat Laurens nog een stuk beter is dan ik op zo'n parcours", vervolgt Vanthourenhout bij Wielerkrant.be, "maar voor het podium zal er nog wel een grote groep tot stand komen. Het wordt dus hopen op een goede dag."

"Normaal gezien zullen zondag de drie beste mannen op het podium staan"

Vanthourenhout hoopt zelf op het podium. "Wanneer ik tevreden zal zijn? Als ik voor het podium gestreden heb. Koksijde is een heel eerlijk parcours en normaal gezien zullen zondag de drie beste mannen op het podium staan."

Na een moeilijk seizoen voor Marlux-Bingoal zou teammanager Jurgen Mettepenningen ongetwijfeld blij zijn met een podiumplek. "Aan ons om ons te bewijzen", zegt Vanthourenhout. "Het gaat al heel het seizoen niet super voor de ploeg, al valt het bij mij mee. Ik zit toch vaak bij de eerste zes, maar het podium is moeilijk omdat er al twee (Van Aert en van der Poel, red.) sowieso op het podium staan. En dan zijn er nog zo veel goede renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties