Waarom Toon Aerts mag dromen van een Belgische titel: "De kloof met Wout van Aert is nooit zo klein geweest"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Waarom Toon Aerts mag dromen van een Belgische titel: "De kloof met Wout van Aert is nooit zo klein geweest"
Foto: © photonews

Wie doet Wout van Aert zondag wat in het BK veldrijden? Hoewel de wereldkampioen minder sterk voor de dag komt dan vorig jaar, blijft hij de topfavoriet voor de Belgische titel.

Tenzij Laurens Sweeck of Toon Aerts een begenadigde dag kent en de Lillenaar kan vloeren. Die laatste volgde een atypische weg naar het profbestaan.

"Ik begrijp best dat de mensen mij minder goed kennen", vertelt Aerts in Het Nieuwsblad. "Ik ben 24, ouder dan Van der Poel en Van Aert, maar ik ben zoveel langzamer gegroeid. Ook Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout waren bij de jeugd betere crossers. Veelzeggend: bij de junioren won ik hooguit eens een B-cross. Bij de beloften heb ik nooit één wedstrijd gewonnen", verrast de Kempenaar.

De rest bijgebeend

Nu behoort Aerts tot de beste crossers van België. "Beetje bij beetje heb ik ze bijgebeend. Eerst Vanthourenhout, nu ook Sweeck", gaat de voormalige Europese kampioen verder.

"Ik heb intussen al meer succes geboekt bij de profs dan ooit bij de jeugd. Leuven in mijn eerste jaar, Niel, Baal en het EK vorig jaar en dit seizoen opnieuw Niel. Zelfs met Wout is de kloof nooit kleiner geweest dan dit jaar. Heb ik in Gavere geen pech, dan win ik misschien. Maar of dat volstaat om zondag te kunnen winnen? De kloof kleiner maken is één, ze helemaal dichten is nog wat anders", beseft Aerts.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties