Wat verwacht bondscoach Vanthourenhout van het BK? "In dat geval zal er weinig aan Van Aert te doen zijn"
Redactie
| 3 reacties
Wat verwacht bondscoach Vanthourenhout van het BK? "In dat geval zal er weinig aan Van Aert te doen zijn"
Foto: © photonews

De veldritfans die vorig seizoen naar Oostende afzakten, kregen allesbehalve een spannende strijd om de Belgische driekleur te zien. Al in de eerste meters ging Wout Van Aert er alleen vandoor met het gekende resultaat.

Dit jaar strijden de crossers opnieuw in West-Vlaanderen om de Belgische titel. Wat verwacht bondscoach Sven Vanthourenhout van het kampioenschap in de duinen van Koksijde? "Het is afwachten of Van Aert over dezelfde benen beschikt en of de concurrentie niet sterker geworden is", zegt Vanthourenhout bij Sporza.

“Als Wout 100 procent over zijn capaciteiten beschikt, zal er weinig aan te doen zijn. De concurrentie zal dan moeten toekijken en strijden voor de tweede plaats. Maar af en toe was er ook wel eens een wedstrijd waarin Wout niet 100 procent was."

Sweeck en Aerts

Het gevaar zal van Laurens Sweeck en Toon Aerts moeten komen. "Als zij boven zichzelf uitstijgen, kan de kloof kleiner worden en er meer spanning ontstaan. Zij zijn de twee grote motoren na Wout Van Aert in het veldritpeloton. Het zal van hen moeten komen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties