Revelatie Frederik Backaert bepaalt zijn doelen voor 2018 en legt uit waarom de Tour zo belangrijk was in zijn ontwikkeling als renner

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Revelatie Frederik Backaert bepaalt zijn doelen voor 2018 en legt uit waarom de Tour zo belangrijk was in zijn ontwikkeling als renner

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de aanvalslust die hij in de Ronde van Frankrijk van 2017 toonde, is boerenzoon Frederik Backaert bij het Vlaamse wielerpubliek een bekend gezicht geworden. in 2018 hoopt de renner van Wanty-Groupe Gobert even goed te doen.

"Ik voel dat ik sinds de Tour die ik gereden heb ik na honderd kilometer nog niets van de vermoeidheid voel, ik heb ook minder honger in de koers", vertelt Backaert vanuit Spanje. "Mijn motor is groter geworden. Op de medische testen in de winter bleek dat mijn testen beter waren, nochtans waren ze twee weken vroeger dan vorig jaar gepland en had ik minder trainingskilometers in de benen."

'Beter dan vorig jaar'

Backaert ging met de ploeg de conditie aanscherpen in Spanje. "Ik voel op de ploegstage dat ik beter ben geworden tegenover vorig jaar. Het hoofddoel blijft ook dit jaar de Vlaamse klassiekers, te beginnen met de Omloop Het Nieuwsblad. De finale passeert op 24 februari over de Berendries en die dag wil ik me echt dubbel en dik plooien om dan echt goed te zijn."

Want er is nog een extraatje bij het parcours. "Het vernieuwde parcours met aankomst in Meerbeke en de Muur en Bosberg in de finale loopt langs de woning van Hilaire (Van der Schueren, red.), onze ploegleider. Dat spreekt me echt aan. Na het klassieke seizoen hoop ik opnieuw op een Tour-selectie en in het najaar en zou ik graag de Italiaanse semi-klassiekers rijden", besluit Backaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties