Wat een spankracht! Sweeck legt Van Aert het vuur aan de schenen, maar die laatste kroont zich toch tot BK-koning van het zand
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 37 reacties
Wat een spankracht! Sweeck legt Van Aert het vuur aan de schenen, maar die laatste kroont zich toch tot BK-koning van het zand
Foto: © photonews

Zouden we bij het BK voor de profs wel een spannende strijd krijgen? De believers die erin geloofden en naar Koksijde afzakten, werden beloond.

Wout Van Aert schudde al vroeg een eerste keer aan de boom. De wereldkampioen fietste meteen een gat bij elkaar, maar Laurens Sweeck etaleerde zijn kunsten met perfecte zandpassages. De 24-jarige kopman uit Schriek keerde terug op Van Aert en nestelde zich enkele ronden in het wiel.

Halfweg cross rook Sweeck zijn kans. Na opnieuw een perfecte lijn door het zand reed hij enkele meters weg van Van Aert. "De kans van zijn leven", schreeuwde Paul Herygers in de commentaarscabine.

Van Aert geeft Sweeck lik op stuk

Van Aert panikeerde niet en reed het gat op kousenvoeten dicht. Meer nog, de Lillenaar gaf zijn concurrent lik op stuk en zette zelf een demarrage in. Sweeck moest voet aan grond zetten in de lange zandstrook, waardoor de vogel gaan vliegen was.

Een spannend duel kregen we dus wel, al was de winnaar de verwachte naam. Nummer 3 voor Van Aert bij de profs. Achter de nieuwe Belgische kampioen en Sweeck ging Daan Soete met het brons aan de haal.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties