Belgische revelatie mikt op de klassiekers: "Daar wil ik echt de finale rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische revelatie mikt op de klassiekers: "Daar wil ik echt de finale rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de Belgische verrassingen van het vorige seizoen was ongetwijfeld Frederik Backaert. De renner van Wanty-Groupe Gobert liet zich vooral in de Tour opmerken. Maar dit jaar wil hij ook uitblinken in de klassiekers en dat is nét waar het vorig jaar misliep.

"De E3 Prijs Harelbeke ligt me nog zwaar op de maag", opent Backaert. "Toen had ik echt pech op een heel slecht moment. Ik reed lek op de Taaienberg. De benen waren heel goed, maar mijn kansen waren weg. Ik ben nog in een groepje beland, maar de motivatie was er niet meer. De E3 speelt zich af in de achtertuin van de Vlaamse Ardennen en ik werd slechts 34e."

En dus hoopt Backaert dat hij dit jaar wél kan meedoen. "Dit jaar wil ik echt de finale rijden in Harelbeke. Ook in Parijs-Roubaix reed ik verschillende keren lek en moest ik opgeven. Verder vind ik het zo jammer dat de Driedaagse De Panne-Koksijde niet meer naar Zottegem komt. Vorig jaar reed ik met Gilbert weg op de Muur en eindigde ik zesde in de eerste rit in Zottegem."

"De Tro Bro Léon wil ik graag eens winnen"

Verder droomt de Oost-Vlaming van nog een andere wedstrijd. "De Tro Bro Léon wil ik graag eens winnen. Een wedstrijd die op niet-verharde wegen in Frankrijk loopt, zelfs door boerderijen. Vorig jaar werd ik tweede toen ik in de sprint geklopt werd."

Backaert tekende bij zijn huidige ploeg voor één seizoen in plaats van twee seizoenen bij. Geen vreemde keuze? "Nee, daar heb ik geen schrik van. Als ik gespaard blijf van valpartijen moet ik finales kunnen rijden en wordt 2018 minstens even goed", besluit Backaert.

(Met dank aan Luc Van Steenberge)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties