Chris Froome probeert nieuwe 'tactiek' uit om onschuld te bewijzen, scherpe kritiek van Tour-concurrent: "Ik snap Froome niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 28 reacties
Chris Froome probeert nieuwe 'tactiek' uit om onschuld te bewijzen, scherpe kritiek van Tour-concurrent: "Ik snap Froome niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froom en Team Sky doen er alles aan om de onschuld van de Brit te bewijzen na zijn positieve dopingtest in de afgelopen Ronde van Spanje. Froome werd er betrapt op een te hoog gebruik van het astamiddel salbutamol.

Froome ontkent alle schuld in zijn positieve dopingtest en zoekt samen met zijn team en advocaten een oplossing. De Brit met Keniaanse roots zou met zijn entourage willen aantonen dat het om een nierfalen ging tijdens de Vuelta, waardoor hij enkel tijdens de test en niet tijdens de bewuste Vuelta-rit een te grote hoeveelheid salbutamol had uitgestoten.

Bardet kwaad

Froome en co hopen zo zijn onschuld te bewijzen. Concurrent Romain Bardet, vorig jaar derde in de Tour, begrijpt het allemaal niet.

"Ik snap niet dat Froome zo kan blijven fietsen", zegt hij in L'Equipe. "Hij kan - in tegenstelling tot zijn team - wel een stap terugzetten. Maar het zou erg vreemd zijn moest Froome worden vrijgesproken. Als er binnen de zes maanden geen uitspraak is, zou dit echt een grap zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties