Kenny De Ketele haalt uit na winst in Bremen: "Ongehoord" en "Doen ze dit na een zware Tour-rit ook?"

Redactie
| 4 reacties
Kenny De Ketele haalt uit na winst in Bremen: "Ongehoord" en "Doen ze dit na een zware Tour-rit ook?"
Foto: © photonews

Kenny De Ketele beleeft een mooie winter. Na winst met Moreno De Pauw in Gent en Rotterdam won hij dinsdagavond aan de zijde van Theo Reinhardt de Zesdaagse van Bremen. Maar achteraf zat hem toch iets dwars.

Na zijn winst in Bremen werden er nog tot laat dopingcontroles uitgevoerd. Niet onbegrijpelijk, maar de manier waarop stoorde De Ketele. "Ik ben 'content' met de winst, maar allerminst met het optreden van de dopingcontroleurs na de Zesdaagse", aldus De Ketele in Het Nieuwsblad.

"Plots verschenen er 12 chaperonnes aan de rand van de piste”", vervolgt hij. "De helft van de deelnemers moest een plasje afleveren. Bij de ene lukte het al vlotter dan bij de andere en dat er slechts één dokter aanwezig was, zette kwaad bloed. Ik had eerst de huldiging en dus moest ik aanschuiven in de rij. Na bijna 2 uur, het was toen al 1.15 uur, was ik er klaar mee. Dit is ongehoord."

Twee weken van huis

En dus vraagt de Oost-Vlaming zich af of iedereen gelijk behandeld wordt. "Veel renners zijn twee weken van huis weg na de Zesdaagsen van Rotterdam en Bremen. Ik heb niets tegen een controle, maar ik vraag me af of ze na een zware Tour-rit ook de helft van het peloton aan een controle zouden onderwerpen."

"Wij waren een gemakkelijke prooi. Na zes dagen hard labeur en een zware finale was dit er teveel aan. Vooral de manier waarop stoort me enorm", besluit De Ketele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties