UCI-voorzitter vraagt Lance Armstrong uitdrukkelijk om niet naar 'Vlaanderens Mooiste' te komen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 54 reacties
UCI-voorzitter vraagt Lance Armstrong uitdrukkelijk om niet naar 'Vlaanderens Mooiste' te komen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken geleden pakte Flanders Classics-baas Wouter Vandenhaute uit met het nieuws dat Lance Armstrong als gast naar de Ronde van Vlaanderen komt. Maar daar is lang niet iedereen mee opgezet. In het allerminst UCI-baas David Lappartient.

Er zijn heel wat voor- en tegenstanders over de komst van Armstrong naar 'Vlaanderens Mooiste'. Heel wat (ex-)wielrenners vinden het hypocriet om Armstrong niet te laten komen, terwijl anderen moord en brand schreeuwen over de komst van de Amerikaan.

"Al wie na 2011 betrapt is, heeft niets meer te zoeken in de wielerwereld"

David Lappartient liet zich al eerder ontvallen dat er in het moderne wielrennen geen plaats meer mag zijn voor ex-dopinggebruikers. Daar kwam hij nu op terug. "Mijn citaat is toen wat uit de context gerukt", aldus de UCI-voorzitter in Neue Zurcher Zeitung. "Als we ons enkel op het verleden focussen, dan kunnen we niet verder. Al wie na 2011 betrapt is, heeft niets meer te zoeken in de wielerwereld."

De Fransman is dan ook geen voorstander van de komst van Armstrong, die levenslang geschorst werd. "Ik heb mijn mening al gegeven aan Wouter Vandenhaute. Armstrong is een vrij man, ik kan hem niet verbieden om te komen. Ik heb hem wel een brief geschreven om te vragen om niet op te dagen in de Ronde voor de wielertoeristen of op de wedstrijd zelf", aldus Lappartient.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties