Moordende hitte zorgt voor commotie in Tour Down Under: Lotto-renner die lid is van wielervakbond belaagd door collega's

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Moordende hitte zorgt voor commotie in Tour Down Under: Lotto-renner die lid is van wielervakbond belaagd door collega's

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De moordende temperaturen in de Tour Down Under doen de potjes overkoken. Zo doet Adam Hansen op Twitter zijn verhaal over hoe hij door woedende collega's belaagd werd omdat er in de verzengende hitte moest gekoerst worden. De renner van Lotto is namelijk lid van de rennersvakbond CPA.

De 36-jarige ervaren rot van Lotto Soudal doet op de sociale media zijn beklag over het gedrag van bepaalde renners. Die hielden hem blijkbaar mee verantwoordelijk voor het feit dat er moest gekoerst worden in een oven van 45 graden: "Luister, ik heb al veel vrije tijd in de CPA gestoken en dat doe ik voor jullie, mijn collega's. Ik heb al veel geld geïnvesteerd om jullie te helpen en heb mijn engagement altijd gratis ter harte genomen. Zelf heb ik daar geen enkele euro uitgehaald."

Adam Hansen apprecieert het dan ook niet dat hij voor zijn inspanningen 'beloond' wordt met verwijten van misnoegde collega's: "Na de laatste beklimming begon een renner tegen mij te roepen dat iedereen van de fiets wilde stappen. Hij schreeuwde dat ik de enige ben die in deze hitte wilde koersen. Hij zit er volledig naast. De klagers wilden stoppen, de zwijgers wilden koersen. Zorg ervoor dat wat je zegt ook klopt, niet iedereen deelt jouw mening", klinkt het bij de Australische hardrijder en superknecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties