Diether Sweeck trots en ontgoocheld tegelijk: "Met alle afwezige toppers was dit een uitgelezen kans om te winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Diether Sweeck trots en ontgoocheld tegelijk: "Met alle afwezige toppers was dit een uitgelezen kans om te winnen"

Verdorie toch. Dan zijn alle toppers inclusief jouw tweelingbroer er niet bij en grijp je nog naast de zege. Diether Sweeck baalde dan ook een beetje in Zonnebeke. Hij moest de bloemen immers aan Wietse Bosmans laten. Al had onze 24-jarige landgenoot ook redenen om best trots te zijn.

"In de voorlaatste ronde ging ik serieus overkop. Daar begon het eigenlijk en in de laatste ronde maakte ik nog een schuiver en reed Wietse vijf seconden weg. Ik zat al à bloc te rijden voor de tweede plek en had niet meer de versnelling om naar Wietse toe te rijden. Die tuimelperte in die beek, daar kon ik niet zoveel aan doen. Je ziet de sporen ook niet, daarna maakte ik nog twee stomme foutjes, ik reed bijvoorbeeld nog tegen een paaltje."

De vermoeidheid of toch ook een beetje stress? "Ik ben het ook niet echt gewend om een finale te rijden. Je begint dan toch zo stilaan te hopen op winst. Ik hoop dat het er eens van komt. Vandaag was een uitgelezen kans om te winnen, zo zonder de toppers op de afspraak. Ach, ik heb ervoor gestreden, maar het mocht niet zijn vandaag. Ik ben eigenlijk heel content met die tweede plek. Dit is ook mooi voor de ploeg, die gaan hier heel blij mee zijn. Ik doe ook een goeie zaak met het oog op mijn UCI-punten en en dat was op voorhand toch mijn bedoeling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties