"Ik heb geen brief geschreven naar Armstrong, maar naar Wouter Vandenhaute. Om hem eraan te herinneren dat Lance levenslang geschorst is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 28 reacties
"Ik heb geen brief geschreven naar Armstrong, maar naar Wouter Vandenhaute. Om hem eraan te herinneren dat Lance levenslang geschorst is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat ze bij de UCI niet opgezet zijn met het feit dat Lance Armstrong afzakt naar de Ronde van Vlaanderen is een understatement. David Lappartient pakte uit met een fameuze brief, maar die was volgens de topman van de Internationale Wielerunie niet aan 'The Boss' himself gericht.

“Ik heb effectief een brief geschreven. Niet naar Lance Armstrong, wel naar Wouter Vandenhaute. Ik wilde Wouter eraan herinneren dat Lance Armstrong door de UCI levenslang geschorst is en dat het dus voor hem onmogelijk is om af te zakken naar de Ronde van Vlaanderen", citeert 'Het Laatste Nieuws' de Franse UCI-voorzitter vanuit Australië.

Geen goeie publiciteit

"Wouter Vandenhaute heeft mij gezegd dat Armstrong enkel naar de Flanders Business Academy komt op de vrijdag voor de Ronde van Vlaanderen. Dat is twee dagen voor de klassieker zelf. Dat is natuurlijk niet verboden voor Lance Armstrong. Ik heb Wouter mijn persoonlijke mening gegeven. Ik vind dit namelijk geen goeie publiciteit voor de wielersport, maar laat de beslissing aan Wouter over."

David Lappartient zet de puntjes op de i : "Vanzelfsprekend zal de aanwezigheid van Lance Armstrong veel mensen lokken, maar dat is niet het imago dat we als sport willen uitdragen. Er is veel bedrog geweest de voorbije jaren. We komen uit een bijzonder donkere periode. Het imago moet nu dat van een cleane sport zijn. Lance Armstrong staat nu niet bepaald symbool voor een cleane (wieler)sport.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties