Neefje van Frank Vandenbroucke klaar voor het grote werk: "Heb al geleerd om af en toe eens te zwijgen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Neefje van Frank Vandenbroucke klaar voor het grote werk: "Heb al geleerd om af en toe eens te zwijgen"
Foto: © photonews

Of de geest van Frank Vandenbroucke nog in het peloton hangt, weten we niet, maar er zit in ieder geval weer een telg van de VDB-familie in het peloton. Franklin Six is de naam, het talentvolle neefje van de betreurde klasbak uit Ploegsteert.

De 21-jarige Six mag zich bij het Waalse WB-Aqua Protect-Veranclassic meten met de grote jongens. 'Het Laatste Nieuws' had op Velofollies een gesprek met de jonge snaak: "Ik heb ermee leren leven dat mensen mij continu met Frank vergelijken. Soms is dat leuk en soms is dat ook iets minder plezant. Na verloop van tijd hoor je graag eens een andere plaat. De uitdaging in mijn nog prille carrière is om te tonen dat ik Franklin ben en niet Frank."

Het eerste jaar tussen de kleppers wordt natuurlijk een leerjaar: "De bedoeling is om zoveel mogelijk op te steken. Ik probeer vooral te stelen met mijn ogen. De hulp van meer ervaren renners is van goudwaarde. Wat ik al geleerd heb? Vooral om af en toe eens mijn mond te houden en vooral de fiets het werk te laten doen. Ik zeg soms nogal graag wat ik denk." Ach, dat flamboyante zit in de familie zeker?


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties