Thomas De Gendt sloot het jaar 2017 op wel érg bijzondere wijze af: "Ik heb eens extra zot gedaan"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Thomas De Gendt sloot het jaar 2017 op wel érg bijzondere wijze af: "Ik heb eens extra zot gedaan"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een garantie op spektakel is hij altijd al geweest, onze Thomas De Gendt. De 32-jarige specialist van de marathonontsnappingen wil in 2018 weer de nodige aanvalskilometers verzamelen en is daar in de Tour Down Under al goed mee bezig. Hij heeft dan ook hard getraind de voorbije wintermaanden.

In 'Het Laatste Nieuws' doet De Gendt zelfs een straffe ontboezeming over zijn labeur in de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen: "De laatste dag van 2017 heb ik eens extra zot gedaan. Acht uur getraind, 240 kilometer. Mijn ploegmakker Tosh Van der Sande was erbij, die vertoefde ook in Spanje. Het was de bedoeling om vijf uur te trainen. We dachten: het is de laatste dag van het jaar, we maken er zes uur van. Dan verdienen we ons eten vanavond en kunnen we een extra stuk taart eten."

Meer trainingskilometers

Maar het trainingstochtje liep nog wat steviger uit de hand: "Tijdens onze tocht werd het plan zeven uur. Ik ben Tosh eerst nog gaan ophalen en daarna heb ik hem thuis weer afgezet. Zo kwam ik aan acht uren. Dan verdien je die halve ijstaart wel. Ik heb deze winter meer trainingskilometers gemaald dan vorig jaar en het jaar daarvoor. Begin december zat ik al aan trainingen van zes uur. In 2016 waren we eind december toen ik mijn eerste tochten van zes uur afhaspelde." Dat belooft!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties