Thomas De Gendt toont opnieuw zijn aanvalslust in Tour Down Under: "Zevende keer dat ik deze etappe afwerkte, vijfde keer in de ontsnapping"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Thomas De Gendt toont opnieuw zijn aanvalslust in Tour Down Under: "Zevende keer dat ik deze etappe afwerkte, vijfde keer in de ontsnapping"
Foto: © photonews

Het seizoen is nog jong, maar Thomas De Gendt is alweer volop bezig met aanvalskilometers te verzamelen. De 31-jarige vrijbuiter van Lotto Soudal waagde ook in de vijfde etappe van de Tour Down Under zijn kans en werd na afloop gehuldigd als meest strijdlustige renner.

De Gendt schoof mee in een groepje van zeven en bij de eerste beklimming van Willunga Hill schudde onze landgenoot alle ballast van zich af. Enkel bergkoning Nickolas Dlamini van Dimension Data volgde nog, maar die leek niet goed te beseffen waar hij de bergpunten moest pakken (zie video hieronder). En zo ging onze landgenoot ermee aan de haal. Thomas De Gendt zette nog een solo op, maar op 10 kilometer van de finish was zijn liedje uitgezongen.

De alweer aanvalslustige 'Schorpioen van Semmerzake' toonde zich na afloop tevreden, al zou een ritzege natuurlijk nog mooier geweest zijn: "Het was nu al de zevende keer dat ik deze etappe heb afgewerkt en de vijfde keer dat ik mee in de ontsnapping zat. Dit is niet bepaald mijn favoriete etappe om in de buik van het peloton af te haspelen. Helaas kreeg de vlucht nooit meer dan vijf minuten. Het was ook onmogelijk om alleen voorop te blijven. Ik wist dat behoorlijk onmogelijk was om hier te winnen, maar wilde toch absoluut in de ontsnapping zitten. Ik heb mij geamuseerd en ben blij dat het al wat minder heet was dan de voorbije dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties