Wietse Bosmans wint voor tweede jaar op rij Kasteelcross in Zonnebeke, Klaas Vantornout mee op podium

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
Wietse Bosmans wint voor tweede jaar op rij Kasteelcross in Zonnebeke, Klaas Vantornout mee op podium

Wietse Bosmans heeft voor het tweede jaar op rij de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke naar zijn hand gezet. Onze 26-jarige landgenoot toonde zich de beste modderduivel en haalde het afgescheiden voor Diether Sweeck - broer van - en Klaas Vantornout.

Het moet gezegd: het deelnemersveld in Zonnebeke was aan de magere kant. Geen kleppers à la Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar ook geen Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Tom Meeusen en Lars van der Haar. Zij spaarden zich voor de Franse Wereldbekercross in Nommay. Meest in het oog springende namen waren Wietse Bosmans, Eli Iserbyt, Klaas Vantornout, Rob Peeters en Gianni Vermeersch.

Duel Bosmans-Sweeck

Aanvankelijk leek het erop dat Eli Iserbyt de ploeterpartij in de modder naar zijn hand zou zetten, maar de West-Vlaming van 22 kon zijn flukse start niet doortrekken. Het werd dan maar een duel tussen Wietse Bosmans en Diether Sweeck, die elk om beurt de smurrie van dichtbij mochten bekijken. Toen de broer van Laurens Sweeck bij het aansnijden van de slotronde nog eens tegen de grond ging, had Bosmans vrij spel. De euforie was groot bij de man die voor het tweede jaar op rij mocht juichen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen

Nieuwste reacties