? Tiesj Benoot grijpt maar nét naast knappe ritzege in Argentijnse Ronde van San Juan

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
? Tiesj Benoot grijpt maar nét naast knappe ritzege in Argentijnse Ronde van San Juan
Foto: © SC

Tiesj Benoot heeft in de Ronde van San Juan bijna voor Belgisch ritsucces gezorgd. De 23-jarige Gentenaar van Lotto Soudal trok met twee vluchtgezellen naar de streep, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in winnaar Román Villalobos uit Costa Rica en de Argentijn Ricardo Escuela.

Dit keer dus geen massasprint op Argentijnse bodem, daarvoor bleek de finale toch iets te verraderlijk en gekruid. Op een pittig bultje op zo'n kleine drie kilometer van de streep in Peri Lago Punta Negra pakte Tiesj Benoot uit met een serieuze cartouche.

Onze jonge landgenoot van Lotto Soudal kreeg het gezelschap van Villalobos en Escuela en dat trio mocht het uiteindelijk ook uitvechten voor de ritzege. Benoot zette als eerste zijn sprint in en probeerde zo op de verrassing te spelen, maar werd alsnog vlotjes geremonteerd door zijn vinnige kompanen.

Ritwinnaar Román Villalobos slaat een dubbelslag want hij neemt de leiderstrui over van de Colombiaanse sprintbom Fernando Gaviria, winnaar van de eerste etappe. Tiesj Benoot prijkt in het klassement op een knappe derde plaats. Ploegmaat Jens Keukeleire staat nog net in de top-10.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties