Benoot voor het jaar van de waarheid: "Ik heb een zege in een dikke klassieker in de benen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Benoot voor het jaar van de waarheid: "Ik heb een zege in een dikke klassieker in de benen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot geldt al enkele jaren als één van onze grootste talenten wat de voorjaarsklassiekers betreft, maar de hoofdvogel schoot hij nog niet af. Zorgen maakt hij zich niet.

"Neen, dat steekt niet", aldus Benoot in Het Nieuwsblad over die nul achter zijn naam. "Neem nu hier in San Juan, ik kan lekker mee koersen, maar winnen? Dat zit er normaal niet in. De nul wegwerken mag geen obsessie worden. Ik weet wel dat ik een zege in een dikke klassieker in de benen heb. Ik moet gewoon blijven koersen zoals ik bezig ben."

Waar liggen zijn kansen dan? "De Strade Bianche, een nieuwe, onderschatte topklassieker. Het is de enige koers waar zowel de Vlaamse voorjaarscoureurs als die van de Ardennen starten. Valverde won er, maar ook Cancellara. Ik werd er al twee keer achtste.”

Ze gaan mij nog niet afschieten bij een domme aanval -Tiesj Benoot

Hij weet hoe hij een belangrijke zege kan pakken. "Ik ben nog niet de jongen die kan wachten en nog eens wachten en het dan kan afmaken. Ik moet het hebben van een lange inspanning en dan kijken wie er nog achterna komt. Dan krijgen ze me er niet gemakkelijk af. Ik word dit jaar nog altijd maar 24, niemand zal me afschieten als ik links of rechts een domme aanval plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties