Bondscoach Sven Vanthourenhout reageert op commotie rond WK-selectie bij vrouwen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Bondscoach Sven Vanthourenhout reageert op commotie rond WK-selectie bij vrouwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoek straks op het WK veldrijden in Valkenburg niet naar onze landgenote Joyce Vanderbeken. De 33-jarige West-Vlaamse greep naar een ticket voor het wereldkampioenschap en kan dat maar moeilijk verteren. Bondscoach Sven Vanthourenhout toont begrip voor de reactie van een ontstemde Vanderbeken.

Vooral het feit dat Kim Van de Steene wél geselecteerd werd, vindt geen genade in de ogen van Joyce Vanderbeken. "Kim was inderdaad een struikelblok", zegt Vanthourenhout. "Er is een mail gestuurd met daarin een aantal voorwaarden en bij Kim heb ik die door de vingers gezien. Al heeft ze de voorbije maanden wel bewezen dat ze op een moeilijk parcours veel vooruitgang heeft geboekt. Ze stond bijvoorbeeld op het podium in Gavere", klinkt het bij 'Veldritkrant.be'

De bondscoach verdedigt zijn moeilijke keuze: "Kim heeft mij beloofd dat ze in de toekomst extra inspanningen zal leveren. Zo zal ze volgend jaar geen EK-selectie meer mogen weigeren. Ik geef haar op dit moment het voordeel van de twijfel. Ik begrijp trouwens dat Joyce ontgoocheld is, maar ik schat Kim sportief iets hoger in. Joyce moet dit echter niet persoonlijk nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties