"Kevin Pauwels voor het eerst in zijn carrière thuislaten, onze nieuwe bondscoach heeft ballen aan zijn lijf"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 42 reacties
"Kevin Pauwels voor het eerst in zijn carrière thuislaten, onze nieuwe bondscoach heeft ballen aan zijn lijf"

Géén Kevin Pauwels in de WK-selectie veldrijden, toch een verrassing. Sven Vanthourenhout laat de 33-jarige ancien thuis om jongere mannen een kans te geven om zich te tonen in Valkenburg. Een keuze die wel in de smaak valt bij Niels Albert.

"Onze nieuwe bondscoach heeft ballen aan zijn lijf", opent Albert zijn wekelijkse column in 'Het Laatste Nieuws'. "Kevin Pauwels voor het eerst in zijn carrière thuislaten van het WK en voluit de kaart van de jeugd trekken, dat is resoluut breken met het verleden. Mijn steun heeft Sven Vanthourenhout in elk geval. Het is de enige juiste keuze. Was ik bondscoach geweest, ik had dezelfde selectie gemaakt."

Einde verhaal voor 'oude garde'

De mentor van Wout van Aert, titelverdediger in het Nederlandse Valkenburg, ziet de toekomst somber in voor ervaren rotten als Kevin Pauwels en Tom Meeusen: "Iets meer dan een jaar geleden pende ik het in mijn column al neer: dat ze maar opletten, de 'oude garde', of ze halen het WK niet. Ik kreeg toen de wind van voren. Maar vandaag is het van dat. Niet onbelangrijk: voor jongens als Kevin Pauwels en Tom Meeusen betekent dit meteen een definitief afscheid van het WK. Er is geen weg terug. Logisch, want de jongeren die volgende week mee naar Valkenburg mogen, zullen volgend seizoen alleen maar sterker worden", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties