Analyse Lotto Soudal doorgelicht: in 2018 kijken we uit naar deze drie namen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal doorgelicht: in 2018 kijken we uit naar deze drie namen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe wielerseizoen is nu echt begonnen. Bij Lotto Soudal en Quick-Step Floors gebeurden er enkele veranderingen. Onze redactie pikte drie namen bij elke ploeg uit om naar uit te kijken. Te beginnen met Lotto Soudal.

Minder veranderingen dan bij Quick-Step Floors, maar toch enkele opmerkelijke transfers bij de ploeg van Marc Sergeant. Na jaren trouwe dienst verliet Jürgen Roelandts de ploeg voor een nieuw avontuur bij BMC. Ook Tony Gallopin en Louis Vervaeke verkozen andere oorden. Jens Keukeleire is dan weer de meest opvallende transfer, naast Victor Campenaerts. Onze drie mannen om naar uit te kijken:

1. Jens Keukeleire

Jens Keukeleire is de man om naar uit te kijken in het voorjaar. Hij wordt samen met Tiesj Benoot één van de troeven voor de Vlaamse klassiekers. Weggegaan bij Orica-Scott, om bij zijn eerste Belgische ploeg bij de profs voluit zijn kans te gaan als kopman. Iets wat bij zijn vorige Australische ploeg iets moeilijker lag. 

Vorig jaar werd hij tweede in Gent-Wevelgem, de Bruggeling werd eerder ook al eens zesde in Parijs-Roubaix. Dit seizoen wil Keukeleire nog beter doen als kopman. De beste jaren moeten er nu aankomen voor de 29-jarige Keukeleire.

2. André Greipel

Het was een moeilijk jaar 2017 voor de Gorilla. Sportief liep het niet zoals verhoopt, ook op mentaal vlak was het allesbehalve makkelijk. De moeder van Greipel kampte met spierziekte ALS en overleed in december van 2017. Greipel kon niet winnen in de Tour en was even de weg kwijt in het sprinten. Dit jaar wil hij een nieuwe start maken.

Ondanks die tegenslagen schoot Greipel al twee keer raak in de Tour Down Under. En zoals de afgelopen jaren bevestigden, was een goede start in Australië altijd de voorbode voor een sterk seizoen. Dat Greipel nu al beter gaat doen dan de vijf overwinningen van vorig seizoen, lijkt meer dan waarschijnlijk. 

3. Bjorg Lambrecht

Op 2 april van dit jaar viert Bjorg Lambrecht zijn 21e verjaardag. We hadden gehoopt om dit supertalent van Lotto Soudal, nota bene een jeugdproduct, voor het eerst in actie te zien in de Tour Down Under. Door de problemen met de whereabouts van het ADAMS-systeem werd de verre trip naar Australië meer een extra stage om trainingskilometers af te malen.

Maar dat we in de toekomst veel van Lambrecht mogen verwachten, is een understatement. Vorig jaar schreef Lambrecht nog Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften op zijn palmares. Het belooft alleen maar goeds voor de volgende jaren. Maar wij Lotto Soudal zullen ze Lambrecht geleidelijk aan willen brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties