Ook Erwin Vervecken verrast door WK-selectie: "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Ook Erwin Vervecken verrast door WK-selectie: "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Sven Vanthourenhout maakte maandag zijn selectie bekend voor het WK in Valkenburg. De grootste verrassing was de niet-selectie van Kevin Pauwels. Oud-wereldkampioen Erwin Vervecken laat zijn licht schijnen over de keuzes van de bondscoach.

Ook Vervecken reageerde verrast op de niet-selectie van de Pauwels. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht", vertelt hij in gesprek met Wielerkrant.be. "Kevin staat nog altijd 7e op de UCI-ranking. Dan verwacht je toch niet dat hij moet thuisblijven. Hij is wel aan een minder seizoen bezig, daar moeten we eerlijk in zijn. Zijn slechtste seizoen van de laatste vijf of zes jaar."

De WK-selectie zorgt altijd voor wat problematiek. "Het is altijd een soort luxeprobleem. Ook die andere jongens die geselecteerd zijn, verdienen het. We hebben 13 Belgen in de top 30 van de UCI-ranking . Ze zijn dat allemaal waard, maar er is nu eenmaal een regel dat er slechts 7 renners mee mogen. Dan moeten er keuzes gemaakt worden. Ik zou alleszins niet graag in de schoenen van de bondscoach staan."

"Er is nu eenmaal een regel dat er slechts 7 renners mee mogen"

Wout Van Aert, Laurens Sweeck, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout leken zekerheden, verder koos de bondscoach voor Tim Merlier, Quinten Hermans en Daan Soete. "Daan is aan een erg sterk seizoen bezig. Quinten heeft dan weer een goed begin van het seizoen gehad, maar de laatste weken is hij iets minder. Al presteert hij heel vaak goed op een kampioenschap."

"Tim was zondag vierde. Hij heeft daar zeker zijn selectie afgedwongen. Tim is de laatste jaren altijd meegeweest, hij is ook altijd heel sterk in deze periode. Zijn seizoensbegin was niet goed, maar dat is al enkele jaren zo. Hij heeft wel zeker en vast zijn selectie verdiend", besluit Vervecken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties