Serieuze stimulans voor crossvrouwen: als Sanne Cant WK wint, krijgt ze straks zelfde premie als Wout van Aert

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Serieuze stimulans voor crossvrouwen: als Sanne Cant WK wint, krijgt ze straks zelfde premie als Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als de Belgen straks een wereldtitel in het veld pakken, mogen ze rekenen op een mooie premie. En wat vooral in het oog springt, is dat de mannen en de vrouwen op hetzelfde bedrag zullen mogen rekenen. Dat schrijven diverse Vlaamse kranten vandaag.

De Belgische wielerbond heeft 20.000 euro in petto voor wie straks in Valkenburg de regenboogtrui verovert. Onze grootste kanshebbers op de wereldtitel zijn natuurlijk Wout van Aert en Sanne Cant en de dames mogen op dezelfde bonus rekenen als hun mannelijke collega's.

Ook medaille beloond

Dat betekent meteen voor onze veldritvrouwen maar liefst een vertienvoudiging van de winstpremie die ze vier jaar geleden nog konden opstrijken. Ook een medaille levert trouwens een aardige stuiver op: wie zilver pakt, krijgt 5.000 euro. Een bronzen plak levert 2.000 euro op.

Kleine edoch belangrijke nuance wel: als een Belg goud pakt en er eindigt ook nog een landgenoot op het podium dan moet de winnaar delen met de tweede of derde. Op die manier moet de wielerbond nooit meer dan 20.000 euro ophoesten.

Jeugd niet vergeten

Ook voor onze mannelijke en vrouwelijke beloften ligt een mooie beloning klaar: 1.500 euro voor de wereldkampioen. Wie de wereldtitel pakt bij de junioren mag ook niet klagen want die landgenoot strijkt 1.000 euro op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties