Subtopper is er voor de vierde keer niet bij op het WK: "Dat maakt het nog pijnlijker"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Subtopper is er voor de vierde keer niet bij op het WK: "Dat maakt het nog pijnlijker"
Foto: © photonews

Geen WK voor Jens Adams, tenzij er iets voorvalt met iemand anders in de selectie, het kwam hard aan bij de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

"Ik was net aan het trainen", aldus Adams op de website van zijn team. "Het is voor mij al de vierde keer op rij dat ik er niet bij ben. Dat maakt het allemaal nog pijnlijker. Als Belg is het sowieso moeilijker om een selectie af te dwingen. Er zijn nog renners die het verdienen om aan de start te staan, maar die er in Valkenburg niet bij zullen zijn."

In Nommay moest hij opgeven, slechte timing dus, net in de week waarin de selectie gemaakt werd. "Het was zo’n dag die je maar één keer op een seizoen meemaakt. Spijtig dat het nu gebeurt. De conditie is echter nog goed. Dat heb ik de voorbije weken laten zien, met onder andere een vijfde plaats op het BK."

Hij heeft het zelf laten liggen -Teammanager Geert Vanhoof

Ook het team is teleurgesteld, maar plaatst het één en ander in perspectief. "Hij heeft het gisteren in Nommay zelf laten liggen. Dit komt echt wel hard aan, zowel bij de sponsors als bij de ploegleiding. De WK-selectie halen was voor Jens immers het grote doel."

Hij kreeg daarvoor zelfs carte blanche. "Hij heeft zelf zijn programma richting de belangrijke januariperiode mogen samenstellen. Dan is het zonde dat je dat doel niet haalt. Het BK was een opsteker en gaf ons moed. Maar de bevestiging in Nommay is er niet gekomen. Dan moeten we bondscoach Sven Vanthourenhout geen verwijten maken, maar in eigen boezem kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties