Coach Wout Van Aert: "De ongelijke strijd met het fenomeen Van der Poel geeft een vertekend beeld"

Redactie
| 15 reacties
Coach Wout Van Aert: "De ongelijke strijd met het fenomeen Van der Poel geeft een vertekend beeld"
Foto: © photonews

Binnen een week wacht het grootste doel van Wout Van Aert: het wereldkampioenschap in Valkenburg. Daarna wacht zijn eerste klassieke voorjaar op de weg. Coach Marc Lamberts laat zich uit over zijn poulain.

Momenteel zien we de beste Wout Van Aert aan het werk. "Véél beter dan in de eerste weken van het veldritseizoen", zegt coach Marc Lamberts in HLN. "Beter ook dan in januari 2017. De ongelijke strijd met het fenomeen Van der Poel geeft een vertekend beeld, indicatiever is de monsterkloof met de rest van het veld. Feit is dat Wout sterker uit de winter zal komen dan vorig jaar."

Lamberts waartschuwt wel voor het voorjaar. "Pin Wout niet vast op naakte resultaten, reken hem niet af op een mindere prestatie. Want dit voorjaar wordt geen sinecure. Geef hem de kans om zichzelf op WorldTour-niveau te ontdekken en een antwoord te vinden op twee cruciale vragen. 'Kan ik dit aan?' En vooral: 'doe ik dit graag?'"

Tien crossen per seizoen?

"Is de conclusie twee keer 'ja', dan moeten we goed nadenken over hoe we zijn volgende winter, en bij uitbreiding die van het hele team, gaan aanpakken. Niet meer met die paar basistrainingen tussen de crosstrainingen door en al zeker niet door twintig weekend lang één of twee keer in het rood te gaan. Want zo red je het niet."

En uiteindelijk zal Van Aert een keuze moeten maken. "Van twee walletjes eten is geen optie. Óf hij investeert verder in zijn wegcarrière, een noodzaak als je het echt wil maken. Óf hij blijft fulltime crosser. Uiteraard zal er in het eerste geval nog wel ruimte zijn voor een veldrit of tien per seizoen. Maar niet voor een viervoud ervan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties