Nieuwkomer Jens Keukeleire over zijn rol bij Lotto Soudal: "Ik ben zijn bliksemafleider en dat komt ons allebei goed uit"

Redactie
| 3 reacties
Nieuwkomer Jens Keukeleire over zijn rol bij Lotto Soudal: "Ik ben zijn bliksemafleider en dat komt ons allebei goed uit"
Foto: © photonews

Voor het eerst in zijn profcarrière komt Jens Keukeleire met Lotto Soudal uit voor een Belgische profploeg. Het enige wat hij mist, is de koffie die door de Australiër gemaald en gemaakt werd.

Keukeleire is de nieuwkomer om naar uit te kijken bij Lotto Soudal. Momenteel is hij in de slag in de Ronde van San Juan. "We hebben hier een heel tof groepje dat aaneenklit. Dat voelde ik al tijdens de ploegstage", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Vooraleer je naar de vorjaarsklassiekers trekt, is het beter om samen al wat koersen te doen. We verkennen ze ook samen."

En dat is toch wel anders als bij zijn vorige ploeg. "Bij Orica-Scott kwamen ze voor de Omloop uit alle windrichtingen aangevlogen. In Argentinië koerste je met ploegmaten die bang waren als ze nog maar een kassei zagen. En dan kwam je in Gent aan en zag je sommigen voor het eerst in een half jaar tijd. Daags voor de Omloop moest je ze nog met handen en voeten uitleggen wat de Haaghoek of Berendries was."

Benoot

"Het enige wat ik mis, is de koffie die de Aussies zelf maalden en maakten. Dat heb ik bij Lotto Soudal nog niet gezien", vervolgt de Bruggeling. "Maar we praten nu wél al veel over die klassiekers. Iedereen doet zijn zegje. Al is het logisch dat Tiesj Benoot door zijn status wat meer bepalen."

Samen zijn ze de kopmannen van dienst bij de ploeg van Marc Sergeant. "Het is de bedoeling dat Tiesj en ik de finales rijden. Ik sta niet onder of boven Tiesj. Ik ben zijn bliksemafleider en dat komt ons allebei goed uit. Ook ik wil een voorjaarsklassieker winnen, of een podiumplaats in een van de monumenten", is hij ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties