Bij Quick-Step Floors kunnen ze op hun beide oren slapen wat betreft hun goudhaantje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Bij Quick-Step Floors kunnen ze op hun beide oren slapen wat betreft hun goudhaantje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors kwam niet ongehavend uit de strijd na de Ronde van San Juan in Argentinië. De ploeg van Patrick Lefevere zag kopman en speerpunt Fernando Gaviria uitvallen na een valpartij. Al lijkt de schade mee te vallen.

Gaviria kwam ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar kwamen geen breuken aan het licht, wat voor geruststelling zorgt bij de snelle Colombiaan. Er was wel een diepe snee in zijn linkerknie en heel wat schaafwonden. "Ik voel me vrij goed na mijn crash", aldus Gaviria bij zijn ploeg.

Er viel volgens de sprinter weinig te doen aan die val. "We reden met een zijwind in het peloton en de snelheid lag erg hoog. Dankzij een 'move' van één van de renners voor mij raakte mijn wiel de verkeerde kant van een ploegmaat. Niemand kon de valpartij voorkomen", weet Gaviria.

Naar Colombia

"Spijtig dat ik de Ronde van San Juan moet verlaten, want het is een fantastisch evenement. Ik reis vanavond (vrijdag, red.) naar Colombia waar er verdere onderzoeken zullen plaatsvinden. Hopelijk krijg ik daar bevestiging dat er geen serieuze schade is en dat ik me me optimaal kan voorbereiden op de Colombia Oro y Paz (6-11 februari)", besluit Gaviria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties