Boogerd ging na de zware beschuldigingen van oud-ploegmaat Dekker door een diep dal: "Dat boek was zwaarder dan de schorsing"
Redactie
| 8 reacties
Boogerd ging na de zware beschuldigingen van oud-ploegmaat Dekker door een diep dal: "Dat boek was zwaarder dan de schorsing"
Foto: © photonews

Het boek 'Mijn gevecht' van Thomas Dekker maakte heel wat los in de wielerwereld. De voormalige dopingzondaar spaarde Rabobank en zijn voormalige ploegmaat Michael Boogerd niet.

De nu 45-jarrige Boogerd werd afgeschilderd als een dopingzondaar, maar ook als een feestbeest en hoerenloper. "Dat boek was zwaarder dan de schorsing", zegt Boogerd daarover bij Nu Sport. "Het heeft mij op meerdere fronten diep geraakt. Niet alleen privé, maar ook mentaal. Je verwacht niet dat iemand in staat is om zoiets te doen. Zijn boek heeft mij veel verdriet gedaan."

De huidige ploegleider van Roompot-Nationale Loterij ging door een diep dal. "De periode na het verschijnen van het boek was moeilijk. Ik heb er met veel personen uit mijn directe omgeving over gesproken, maar ook hulp gezocht bij een psycholoog. Het was allesbehalve een pretje. Een paar keer was ik even helemaal klaar met de sport en dacht ik: 'zak ook allemaal maar in de stront met dat klote wielrennen'. Toch waren die gedachten vaak van korte duur. Tijd heelt alle wonden zeggen ze weleens en dat klopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties