Boogerd is back: "Ik ben niet achterlijk, er wordt nog altijd gerommeld in het grijze gebied"

Redactie
| 7 reacties
Boogerd is back: "Ik ben niet achterlijk, er wordt nog altijd gerommeld in het grijze gebied"
Foto: © photonews

Na twee jaar een schorsing uit te zitten voor bekentenissen van het gebruik van doping tijdens zijn carrière, is Michael Boogerd terug. De Nederlander die jarenlang voor Rabobank reed, is opnieuw ploegleider van Roompot-Oranje Peloton.

Boogerd gaf in 2013 toe dat hij doping had genomen tijdens zijn carrière. Maar volgens hem wordt er nog steeds gesjoemeld in het peloton. "Er is zeker een andere cultuur vandaag, maar tegelijk ben ik ook niet achterlijk", vertelt Boogerd in HNB.

"Er wordt nog altijd gerommeld in het grijze gebied. In mijn eerste jaar als ploegleider heb ik het meteen gezien: oh, er gebeuren nog altijd zaken. Binnen de regels is er nog genoeg ruimte om te kloten en te rommelen. Dat gebeurt ook."

Minder aandacht

Volgens Boogerd is daar nu minder aandacht voor. "Ik vind het grappig dat daar nu weinig aandacht voor is. Wij zijn weggezet als die generatie, maar kijk nu eens goed: die schemerzone is er toch nog altijd? Er zijn ploegen die niet bij MPCC zitten. Dat zegt genoeg. Ik veerbaas me over de naïviteit bij supporters of media. Kom nou", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties