David van der Poel verklapt zijn geheim voor zijn beste seizoen bij de profs tot dusver

Redactie
| 9 reacties
David van der Poel verklapt zijn geheim voor zijn beste seizoen bij de profs tot dusver
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vier overwinningen en twintig keer in de top 10, het is momenteel het beste seizoen ooit van veldrijder David van der Poel. En dat beste seizoen kwam er niet toevallig, want de oudere broer van Mathieu werkt tegenwoordig met een diëtist.

Het geheim voor het prima seizoen van David van der Poel? "Ik heb voor het eerst met een diëtist gewerkt", vertelt hij bij WielerFlits.nl. "Daardoor ben ik nog iets meer op mijn voeding gaan letten. Dat was vooral de afgelopen zomer belangrijk, omdat ik altijd veel moeite heb gehad met warmer weer. Door het dieet te volgen, heb ik dat voor een heel stuk kunnen oplossen."

"Ook is mijn vetpercentage een stuk naar beneden gegaan. Dat is wel iets dat me helpt in warmere omstandigheden. Het is niet zo dat ik daarvoor heel slecht at. Maar ik had wat meer structuur nodig, zodat ik elke dag consequent op mijn voeding kan letten. Nu eet ik elke dag gezond, zonder honger te lijden."

"Ik ben een trage groeier"

Het gaat dus in stijgende lijn voor de oudere broer van Mathieu. "Het is nog steeds niet helemaal het constante seizoen wat ik voor ogen heb. Maar over het algemeen bekeken is het mijn beste seizoen tot nu toe. Ik ben een trage groeier", lacht de 25-jarige Nederlander. "Volgens mij heb ik nooit echt spectaculaire stappen gezet, maar gaat het wel elk seizoen een beetje beter. "

"De afgelopen jaren was ik ook wel in staat om op goede dagen en op parcoursen die ik graag doe, goede uitslagen te rijden. Dat is ook deze winter weer het geval en dat gaat ook beter dan de laatste jaren. Zo werd ik bijvoorbeeld vijfde in Koksijde en vierde in Zonhoven. Dat is toch dichtbij het podium, terwijl de gehele top aanwezig is", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties