De voorbode van een nieuw knalseizoen van Van Avermaet? "Ik ben blij dat ik eindelijk mijn inspanningen op training kan testen in de wedstrijd"

Redactie
| 3 reacties
De voorbode van een nieuw knalseizoen van Van Avermaet? "Ik ben blij dat ik eindelijk mijn inspanningen op training kan testen in de wedstrijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op verschillende plaatsen in de wereld worden de eerste wedstrijden van het seizoen afgewerkt. Greg Van Avermaet begint zijn wielerjaar met een vijfdaagse rittenkoers in Valencia.

Net als vorig seizoen verschijnt de olympische kampioen aan de start van de Ronde van Valencia (2.1). De voorbode van een evenaring van 2017 waarin hij onder meer de Omloop, de E3 en als klap op de vuurpijl Parijs-Roubaix won?

"Ik voel me best wel goed en ben blij met mijn winter", zegt Van Avermaet tegenover Belga. "We hebben hard getraind in Spanje. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn inspanningen op training kan testen in de wedstrijd. Iedereen kijkt altijd uit naar de eerste koers van het seizoen."

Goed gevoel vinden

De persoonlijke doelen van Van Avermaet liggen later in het seizoen. "Wat mezelf betreft, primeert een goed gevoel tijdens het koersen. Ik ga niet noodzakelijk voor een resultaat. Soms is een goed gevoel tijdens bijvoorbeeld een beklimming het beste dat je uit een koers kan halen. Ik hoop de Ronde van Valencia te beëindigen met zo’n gevoel", besluit de Oost-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties