Klasbak Michal Kwiatkowski legt uit waarom hij opnieuw de Ronde rijdt en de confrontatie aangaat met Sagan en co

Diederik Geypen
| 0 reacties

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski komt in 2018 opnieuw naar Vlaanderen. De voormalige wereldkampioen verschijnt op 1 april aan de start van de Ronde.

De 27-jarige Kwiatkowski is een alleskunner op de fiets. Vorig seizoen won hij voor de tweede keer in zijn leven de Strade Bianche. Daarnaast was hij ook de beste in Milaan-San Remo en reed hij naar het podium in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Kasseien gemist

Kwiatkowski koos bewust voor de Ardennenklassiekers, en liet daarom de Ronde van Vlaanderen schieten. Nu gaat hij toch weer zijn kans in Vlaanderens Mooiste. "Ik heb de kasseien en de pure manier van koersen gemist", vertelt Pool op de webstek van Team Sky.

"De Ronde van Vlaanderen is en blijft een geweldige wedstrijd. In 2016 reed ik al de finale, maar ik geloof in mijn winstkansen. Verschillende jongens in onze ploeg maken kans om op 1 april aan de start te komen in Antwerpen. Daar wil ik bij zijn."