Net als vorig jaar meteen raak in Mallorca: "Leuk om zo snel te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Net als vorig jaar meteen raak in Mallorca: "Leuk om zo snel te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

2018 begon zoals 2017 voor Tim Wellens. Met een zege in de Challenge Mallorca. De Limburger klopte Gianni Moscon in een sprint met twee, nadat ze eerder Alejandro Valverde gelost hadden.

"Onze ploeg heeft de koers opengebroken", opent Tim Wellens bij zijn team. "We waren allemaal sterk vandaag en hebben er een zware wedstrijd van gemaakt. Valverde plaatste een snedige demarrage bergop toen Jasper De Buyst en Rémy Mertz tempo aan het maken waren. Ik beantwoordde de aanval van Valverde en kwam zo terecht in een kopgroep van vijf."

Sprint man tegen man

Het was de groep die voor de overwinning zou strijden. "De eerste tien minuten reden we enorm hard en al snel sprokkelden we een paar minuten voorsprong bij elkaar. Het was duidelijk dat wij zouden strijden voor de overwinning. Het was uiteindelijk een eerlijke sprint, man tegen man."

Net als vorig jaar pakt Wellens dus meteen een zege in Mallorca. "Het is heel leuk om al zo snel te winnen. Morgen is de laatste dag dat ik hier rijd. Het parcours is iets minder lastig dan vandaag en het zou kunnen dat er een groep van een twintigtal renners om de zege sprint. Maar als het slechte weer is kan positionering wel eens heel belangrijk worden en kunnen er grotere verschillen ontstaan", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties