Geen outsider meer voor Valkenburg: "Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Geen outsider meer voor Valkenburg: "Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar werd enkele weken geleden nog bekeken als één van de outsiders voor de regenboogtrui in Valkenburg. Maar door zijn geteisterde schouder, mindere bloedwaarden én zijn val van in Nommay vorige week moet hij zijn eigen ambities opbergen.

In Hoogerheide, de generale repetitie voor het WK, werd van der Haar negende. "In het begin van de wedstrijd voelde ik me nog wat onzeker", zei van der Haar na de wedstrijd. "Daardoor hing ik achteraan en miste ik zo de aansluiting met de andere groep die voor plek vier reed."

"Maar met dit resultaat mag ik blij zijn. De twee laatste rondes had ik veel pijn aan mijn been en was het volhouden tot aan de finish. Vooral op de trap was het zwaar", aldus de Telenet Fidea Lion.

Val in Nommay

Van der Haar is bovendien nog niet helemaal fit. "De kneuzing na mijn val in Nommay is nog niet weg toonde een MRI-scan uit. De wedstrijd pakte wel goed uit vandaag, al maakte die blessure de wedstrijd wel zwaarder."

"Ik hoop nu een lekkere week te maken om het goede gevoel te vinden met het oog op het WK. Mijn trainingsachterstand kan ik helaas niet meer inhalen. Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties