Geen outsider meer voor Valkenburg: "Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Lars van der Haar trekt zonder ambitie naar het WK in Valkenburg

Geen outsider meer voor Valkenburg: "Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk"
Foto: © photonews

Lars van der Haar werd enkele weken geleden nog bekeken als één van de outsiders voor de regenboogtrui in Valkenburg. Maar door zijn geteisterde schouder, mindere bloedwaarden én zijn val van in Nommay vorige week moet hij zijn eigen ambities opbergen.

In Hoogerheide, de generale repetitie voor het WK, werd van der Haar negende. "In het begin van de wedstrijd voelde ik me nog wat onzeker", zei van der Haar na de wedstrijd. "Daardoor hing ik achteraan en miste ik zo de aansluiting met de andere groep die voor plek vier reed."

"Maar met dit resultaat mag ik blij zijn. De twee laatste rondes had ik veel pijn aan mijn been en was het volhouden tot aan de finish. Vooral op de trap was het zwaar", aldus de Telenet Fidea Lion.

Val in Nommay

Van der Haar is bovendien nog niet helemaal fit. "De kneuzing na mijn val in Nommay is nog niet weg toonde een MRI-scan uit. De wedstrijd pakte wel goed uit vandaag, al maakte die blessure de wedstrijd wel zwaarder."

"Ik hoop nu een lekkere week te maken om het goede gevoel te vinden met het oog op het WK. Mijn trainingsachterstand kan ik helaas niet meer inhalen. Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk", besluit hij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties