Laurens Sweeck spreekt zijn ambitie uit voor het WK in Valkenburg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Laurens Sweeck spreekt zijn ambitie uit voor het WK in Valkenburg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste en tweede plek in Hoogerheide lagen al snel vast, maar de strijd om de derde podiumplek werd wel nog spannend. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout streden om de derde plaats, uiteindelijk haalde de West-Vlaming het. Al zit het gevoel bij Sweeck wel goed.

In het begin van de wedstrijd probeerde Sweeck het spoor van Mathieu van der Poel te volgen, maar de Nederlander volgen was niet haalbaar. "Het werd eigenlijk al snel duidelijk dat het tempo te hoog lag", aldus Sweeck bij zijn team. Uitieindelijk legde hij beslag op de derde plek na een verbeten duel met Michael Vanthourenhout.

"Maar ook de vierde plaats in het eindklassement lag nog voor het grijpen. We waren erg aan elkaar gewaagd denk ik, maar ik maakte te veel foutjes", bekent Sweeck. "Dat was bij Michael minder het geval en zo moest ik dus vrede nemen met een vierde plaats."

Top vijf

Eén ding is zeker: de conditie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg zit goed. "Ik kan inderdaad met een gerust gevoel naar Valkenburg toeleven", zegt Sweeck. "Ik denk dat ik met medailleambities naar Nederlands Limburg mag trekken, al zal ik met een plek in de top vijf ook al content zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties