Opvallend: ex-winnaar Tour en Giro maakt dit seizoen zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties

Coach bevestigt deelname van Vincenzo Nibali aan de Ronde van Vlaanderen

Opvallend: ex-winnaar Tour en Giro maakt dit seizoen zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

De Ronde van Vlaanderen van dit jaar krijgt een heel mooi deelnemersveld. Nadat eerder Michal Kwiatkowski zijn deelname bevestigd heeft, komt er nog een grote naam naar Vlaanderen. Niemand minder dan Vincenzo Nibali maakt zijn debuut in 'Vlaanderens Mooiste'.

'De Haai van Messina' stond nooit eerder aan de start in de Ronde van Vlaanderen, maar daar komt dus dit jaar verandering in. Dat heeft zijn persoonlijke trainer bevestigd. "Vincenzo droomt al langer van een deelname aan de Ronde van Vlaanderen en we gaan hem niet tegenhouden", zegt zijn Italiaanse coach Paolo Slongo in La Gazzetta dello Sport.

Groen licht

"We hebben er de laatste dagen veel over gesproken. We hebben hem groen licht gegeven om te starten in de Ronde", aldus Slongo nog. In 2014 stond Nibali ook al eens bijna aan de start van de Ronde van Vlaanderen, om zich zo voor te bereiden op kasseienrit van dat jaar in de Tour.

Uiteindelijk stond de Italiaanse ex-winnaar van de Giro en Tour toch niet aan de start in Brugge. Na de Ronde zou Nibali starten in de Ronde van het Baskenland, om zich zo voor te bereiden op de Ardennenklassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties