Wallays wist dat hij zou winnen: "Dan komt Speedy Wally bovendrijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wallays wist dat hij zou winnen: "Dan komt Speedy Wally bovendrijven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jelle Wallays zorgde in de Ronde van San Juan voor de volgende overwinning van Lotto-Soudal in dit nog prille seizoen. Na Greipel (2x) en Wellens was het al de vierde zege van het seizoen.

Hij had er vertrouwen in, toen hij in de vlucht van de dag geraakte. "Het waren zaterdag extreme omstandigheden en dan komt Speedy Wally bovendrijven", aldus Wallays in Het Nieuwsblad. "Als ik in zo'n vlucht zit, maak ik het bijna altijd af. Dan komt de killer in mij boven. Ik denk dat het komt doordat ik een rustige persoon ben die in staat is om dan nog de juiste beslissingen te nemen."

Er is echter één voorwaarde. "Om een wedstrijd te winnen, moet ik sowieso alleen binnenlopen. De eerste twee kilometer van mijn solo trapte ik 520 watt, daarna moest ik vier kilometer lang 420 watt aanhouden tot de streep.”

Vrijbuiters

Lotto-Soudal startte enorm goed aan het seizoen. "De dubbel van André Greipel in de Tour Down Under heeft iedereen mee omhoog gezogen. Vroeger ondergingen we de feiten meer, niemand die durfde. Nu geloven we meer in onszelf. Eigenlijk is het al bezig van in de Vuelta, waar Lotto-Soudal voor vrijbuiters koos. Het leverde ons met twee keer Marczynski, Armée en De Gendt vier ritzeges op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties