Concurrente van Sanne Cant voelt geen greintje druk richting WK: "Heb niks te verliezen want ik hoef de regenboogtrui niet te verdedigen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Concurrente van Sanne Cant voelt geen greintje druk richting WK: "Heb niks te verliezen want ik hoef de regenboogtrui niet te verdedigen"
Foto: © photonews

Sanne Cant staat zaterdag voor een loodzware klus in Valkenburg. De uittredende wereldkampioene heeft heel wat uitdaagsters die haar het vuur aan de schenen willen leggen. Een van hen is de Franse Pauline Ferrand-Prévot.

De ex-wereldkampioene - ze pakte de regenboogtrui in 2015 in het Tsjechische Tábor - kwam afgelopen weekend nog zwaar ten val in Hoogerheide, maar ziet haar deelname aan het WK bij de vrouwen van komende zaterdag niet in het gedrang komen. "Zelfs met gebroken ribben zou ik nog een poging gedaan hebben om te starten", klinkt het strijdlustig bij de 25-jarige blondine.

Ferrand-Prévot kijkt alvast uit naar de strijd in Valkenburg: "Het is een heuvelachtig en technisch parcours en dat vind ik heel leuk. De race wordt bijzonder spannend en onvoorspelbaar. De podia van de Wereldbeker waren continu anders qua bezetting. Er is niet één renster die kan winnen, maar wel tien dames die in aanmerking komen. Ik denk dat de veldritfans een ontzettend mooie cross gaan zien”, voorspelt de concurrente van Sanne Cant bij 'Cyclingnews'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties