Absoluut fenomenale demonstratie van Wout Van Aert, die derde wereldtitel op rij pakt in hol van de leeuw

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Redactie vanuit Valkenburg
| 40 reacties
Absoluut fenomenale demonstratie van Wout Van Aert, die derde wereldtitel op rij pakt in hol van de leeuw
Foto: © photonews

De Belgische nationale ploeg heeft na Cant en Iserbyt zijn derde wereldtitel beet. En hoe: in het hol van de leeuw heeft Wout Van Aert uitgepakt met een fenomenale demonstratie. Mathieu van der Poel kwam er nooit helemaal aan te pas.

Even leken we op weg naar een demonstratie van Mathieu van der Poel, toen de Nederlander halfweg de eerste ronde de forcing voerde. Maar Van Aert kon - samen met de goedgestarte Merlier en Vanthourenhout - makkelijk volgen.

In de tweede ronde ging de Belg vervolgens aan de boom schudden en meteen was de wedstrijd helemaal gelopen. Van der Poel kreeg een uppercut van jewelste en werd vrij snel zelfs bijgehaald en later zelfs achtergelaten door Michael Vanthourenhout.

De kloof werd ondertussen steeds groter tussen een demonstrerende Van Aert en de rest. Via een minuut ging het naar twee minuten in de voorlaatste ronde, spannend werd het dus nooit meer. Toon Aerts kwam in het slot nog in de buurt van de Nederlander, maar op karakter (en drie minuten) pakte die toch nog het brons.

Voor Wout Van Aert is het de derde opeenvolgende wereldtitel, waarmee hij op 23-jarige leeftijd naast onder meer Mario De Clercq, Erwin Vervecken en Zdenek Stybar terechtkomt. De zeven van Erik De Vlaeminck zijn natuurlijk wel nog veraf voor de Vlaming.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties