Eli Iserbyt legt uit waarom hij na nieuwe regenboogtrui volgend seizoen toch niet voltijds bij de profs zal rijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 4 reacties
Eli Iserbyt legt uit waarom hij na nieuwe regenboogtrui volgend seizoen toch niet voltijds bij de profs zal rijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn laatste wereldkampioenschap bij de beloften pakte Eli Iserbyt zijn tweede regenboogtrui, na zijn triomf van twee jaar geleden in Zolder. Toch zal hij volgend jaar nog niet fulltime bij de profs te zien zijn.

Na een nieuwe regenboogtrui is de vraag natuurlijk of Iserbyt toch niet naar de profs zou overstappen. "Ik reed dit seizoen 20 crossen bij de beloften en 20 bij de elite", legt Iserbyt uit. "Het zijn er op mijn leeftijd genoeg bij de elite. Als ik deze trui niet had gepakt, dan was ik wél naar de elite overgestapt."

Maar de crosser van Marlux-Bingoal wil zijn trui volgend jaar dus laten zien. "Ik ga daar veel plezier aan beleven. Het zal volgend jaar nog zwaarder worden, want Pidcock zal een jaartje ouder en sterker zijn. Maar misschien doe ik wel wat meer crossen bij de profs."

"Ik ben nog niet klaar om het hele seizoen bij de profs te rijden"

Is Iserbyt klaar om zich met onder meer met Wout Van Aert en Mathieu van der Poel te meten? "Ik ben nog niet klaar om het hele seizoen bij de profs te rijden", bekent hij. "Maar in sommige races moet ik mee kunnen. Ik denk dat de tijd er nog niet rijp voor is om volledig de overstap te maken."

"Bovendien denk ik dat we met ploegleider Gianni Meersman nog sterker kunnen worden in de zomer. En tijdens die maanden zullen we met de ploeg ook bekijken hoe mijn situatie evolueert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties