Geen tweede wereldtitel op rij: "Het deed wel pijn om Eli die trui te zien aantrekken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 3 reacties

Joris Nieuwenhuis kan na moeilijk seizoen wel leven met een zilveren plak op WK in Valkenburg

Geen tweede wereldtitel op rij: "Het deed wel pijn om Eli die trui te zien aantrekken"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt pakte zijn tweede wereldtitel op drie jaar tijd. Geen nieuwe triomf dus voor de Nederlander Joris Nieuwenhuis, die het in Valkenburg met zilver moest doen. Al kon hij daar best mee leven.

Nieuwenhuis heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Een zilveren plak was dus mooi meegenomen. "Mijn seizoen was niet super. Momenteel ben ik nog ontgoocheld, maar ik denk dat binnen enkele uren of dagen wel blijer dan nu zal zijn."

Moeilijk seizoen

"Ik ben dit seizoen nooit tweede geworden in een internationale wedstrijd. Ik heb enkel het Nederlands kampioenschap gewonnen. Natuurlijk deed het wel pijn om Eli die trui te zien aantrekken. Het was een geweldig gevoel om vorig jaar wereldkampioen te worden en die trui een heel jaar te mogen dragen", vervolgt Nieuwenhuis.

Het werd uiteindelijk nog een spannende strijd om de tweede plek. Nieuwenhuis haalde het van de Fransman Yan Gras. "Ik reed gewoon mijn eigen race, zoal altijd. Ik ben steeds gefocust gebleven, maar had niet door dat ik een gaatje had op Gras. Toen de toeschouwers dat riepen, wist ik dat ik alles moest geven om tweede te blijven", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties