Iserbyt verbaasde zichzelf: "Niet verwacht dat het zo makkelijk ging zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 21 reacties
Iserbyt verbaasde zichzelf: "Niet verwacht dat het zo makkelijk ging zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een tevreden Eli Iserbyt stond de pers te woord na zijn tweede wereldtitel bij de beloften. Met sprekend gemak liet hij de concurrentie achter zich op weg naar een tweede regenboogtrui.

Iserbyt had bijna een halve minuut voorsprong op Joris Nieuwenhuis. "Ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk ging zijn", zei Iserbyt een uurtje na zijn triomf op de persconferentie. "Op zo'n technisch rondje is het erg lastig. Maar ik zag in Overijse dat ik op dit soort parcoursen erg goed ben. Dat bezorgde me toch minder stress dan normaal."

Nog beter geworden

"Wat het verschil was met mijn eerste wereldtitel? Ik was heel erg sterk in het begin. In Zolder waren vooral de twee laatste rondjes erg goed. Dat toont toch wel aan dat ik in een goede vorm zit en dat ik tijdens het seizoen nog beter ben geworden", klinkt het.

Vooral op de stroken bergop won de crosser van Marlux-Bingoal tijd. "De afdalingen waren niet in mijn voordeel. Joris (Nieuwenhuis, red.) was daar erg goed. Ik wilde daar gewoon op mijn fiets blijven zitten. Een keer lukte het niet, maar ik ben kalm gebleven. Normaal is Joris het tweede gedeelte niet zo sterk, maar vandaag was hij toch erg goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties