Iserbyt verbaasde zichzelf: "Niet verwacht dat het zo makkelijk ging zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 21 reacties

Eli Iserbyt had niet gedacht dat hij zo makkelijk naar tweede wereldtitel bij beloften zou rijden

Iserbyt verbaasde zichzelf: "Niet verwacht dat het zo makkelijk ging zijn"
Foto: © photonews

Een tevreden Eli Iserbyt stond de pers te woord na zijn tweede wereldtitel bij de beloften. Met sprekend gemak liet hij de concurrentie achter zich op weg naar een tweede regenboogtrui.

Iserbyt had bijna een halve minuut voorsprong op Joris Nieuwenhuis. "Ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk ging zijn", zei Iserbyt een uurtje na zijn triomf op de persconferentie. "Op zo'n technisch rondje is het erg lastig. Maar ik zag in Overijse dat ik op dit soort parcoursen erg goed ben. Dat bezorgde me toch minder stress dan normaal."

Nog beter geworden

"Wat het verschil was met mijn eerste wereldtitel? Ik was heel erg sterk in het begin. In Zolder waren vooral de twee laatste rondjes erg goed. Dat toont toch wel aan dat ik in een goede vorm zit en dat ik tijdens het seizoen nog beter ben geworden", klinkt het.

Vooral op de stroken bergop won de crosser van Marlux-Bingoal tijd. "De afdalingen waren niet in mijn voordeel. Joris (Nieuwenhuis, red.) was daar erg goed. Ik wilde daar gewoon op mijn fiets blijven zitten. Een keer lukte het niet, maar ik ben kalm gebleven. Normaal is Joris het tweede gedeelte niet zo sterk, maar vandaag was hij toch erg goed."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties