Mathieu van der Poel reageert na ontgoocheling in Valkenburg: "Heb er echt geen uitleg voor"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Valkenburg
| 42 reacties

Mathieu van der Poel heeft geen verklaring voor offday op WK in Valkenburg

Mathieu van der Poel reageert na ontgoocheling in Valkenburg: "Heb er echt geen uitleg voor"
Foto: © photonews

Wat een ontgoocheling voor Mathieu van der Poel. De Nederlander kon in het eigen Valkenburg de kers op de taart zetten na een fantastisch en dominant seizoen. Helaas voor hem, want ene Wout Van Aert was te sterk in Nederlands Limburg.

"Ik heb hier geen verklaring voor. Ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan", zei van der Poel achteraf op de persconferentie. "Ik voelde me ontspannen, maar vandaag was er iemand sterker dan ik. Ik heb alles gedaan zoals ik het wilde doen. Maar toch kon ik niet meedoen voor goud."

Geen stress

"Ik denk dat ik gewoon een mindere dag had", vervolgt de Nederlander, die op bijna 2'30" van winnaar Van Aert over de streep kwam. "Het tijdsverschil, dat is niet normaal. Normaal zou ik zeker in het wiel van Wout moeten blijven. Ik heb er echt geen uitleg voor, maar het is wel een sh*t gevoel. Stress was het ook niet, want ik kwam heel ontspannen aan de start."

In de tweede ronde nam Van Aert al afstand van de Europese kampioen. "Ik maakte een klein foutje en ik voelde meteen dat ik niet terug naar zijn wiel kon. En dan wordt het heel moeilijk. De beste heeft vandaag gewonnen, maar ik hoop wel dat de mensen mijn goede seizoen onthouden", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties